Zoek

Doorverwijzen naar
MBOG-experts

Counter #i

500+

Aangesloten artsen en therapeuten

Counter #i

35+

Jaar ervaring

Counter #i

9+

Verwante disciplines

Welkom bij MBOG!

Als regulier zorgverlener ben je wellicht bekend met orthomoleculaire geneeskunde, psycho-neuro-immunologie, voedingsgeneeskunde, leefstijlgeneeskunde en integrale geneeskunde en de voordelen ervan voor het welzijn van patiënten. We begrijpen echter dat het doorverwijzen naar een MBOG-zorgverlener mogelijk nieuw voor je is.

Daarom bieden we je graag wat helderheid over waarom doorverwijzen naar MBOG-zorgverleners belangrijk is, voor welke klachten het geschikt is en hoe het proces werkt.

Waarom doorverwijzen naar MBOG-zorgverleners?

Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het herstellen en behouden van gezondheid door het optimaliseren van de lichaamschemie met behulp van natuurlijke stoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen. MBOG-zorgverleners zijn HBO+ experts op dit gebied en bieden persoonlijke begeleiding en advies aan patiënten om hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Doorverwijzen naar MBOG-zorgverleners biedt patiënten een complementaire benadering van hun gezondheidszorg, die kan helpen bij het aanpakken van onderliggende oorzaken van klachten, het verminderen van medicijnafhankelijkheid en het bevorderen van algeheel welzijn.

Complementaire visie

Doorverwezen patiënten krijgen toegang tot een complementaire benadering van gezondheidszorg. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam door gebruik te maken van voedingsstoffen en natuurlijke middelen. Dit biedt een aanvullende optie voor patiënten die op zoek zijn naar alternatieve benaderingen en kan synergetisch werken met reguliere behandelingen.

Onderliggende oorzaken

MBOG-zorgverleners richten zich op het identificeren en aanpakken van onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. In plaats van alleen symptomen te behandelen, streven ze ernaar de bron van de klachten te achterhalen en aan te pakken. Dit kan resulteren in duurzame verbeteringen en het verminderen van medicijnafhankelijkheid, wat voordelig is voor zowel patiënten als reguliere zorgverleners.

Zorg op maat

MBOG-experts bieden gepersonaliseerde behandelplannen op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt. Met aandacht voor de individuele gezondheidsgeschiedenis, levensstijl en symptomen streven MBOG-behandelaren naar effectieve oplossingen. De nadruk op persoonlijke begeleiding en educatie helpt patiënten niet alleen bij het herstel, maar ook bij het nemen van controle over hun eigen gezondheid.

Waar moeten MBOG-zorgverleners aan voldoen?
Als reguliere zorgverlener is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en kennis van MBOG-zorgverleners waarnaar je je patiënten doorverwijst. Daarom willen we je graag informeren over de vereisten waaraan MBOG-experts moeten voldoen. Aan de rechterkant lees je wat de vereisten zijn en wat deze concreet betekenen.

Door te verzekeren dat MBOG-zorgverleners aan deze vereisten voldoen, kan je als regulier zorgverlener gerust zijn van de kwaliteit en deskundigheid van de professionals waarnaar je patiënten doorverwijst.
Opleiding en certificering

MBOG-behandelaren moeten een erkende opleiding hebben gevolgd op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en dienen te beschikken over relevante certificeringen. Dit waarborgt een solide basis van kennis en vaardigheden.

In een snel evoluerend vakgebied zoals de orthomoleculaire geneeskunde is het essentieel dat onze therapeuten voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken en behandelmethoden. Wij moedigen daarom al onze leden aan om actief deel te nemen aan nascholingsprogramma’s, workshops, congressen en andere educatieve evenementen die relevant zijn voor hun vakgebied. 

Wij geloven dat het bieden van persoonlijke aandacht essentieel is voor het leveren van hoogwaardige zorg en het opbouwen van sterke therapeut-cliëntrelaties.

Onze leden hanteren een empathische en respectvolle benadering bij het werken met hun cliënten. 

Door zich te richten op de behoeften en doelen van hun cliënten kunnen onze leden op maat gemaakte behandelplannen ontwikkelen die aansluiten bij de unieke gezondheidssituatie en levensstijl van elke individuele cliënt. 

Als beroepsorganisatie stimuleren wij onze leden om actief samen te werken met andere zorgverleners en om open te staan voor het delen van kennis en ervaringen. We moedigen hen aan om een cultuur van samenwerking en respect te bevorderen, waarin elke discipline wordt gewaardeerd voor de unieke bijdrage die zij levert aan het welzijn van de cliënt.

Door samen te werken met andere disciplines kunnen onze leden de grenzen van hun eigen vakgebied overstijgen en een meer allesomvattende benadering van gezondheidszorg bieden die de behoeften van hun cliënten beter tegemoetkomt. Dit draagt bij aan onze gezamenlijke inzet om de gezondheid en het welzijn van cliënten te verbeteren.

Voor welke klachten kan je patiënten doorverwijzen naar een MBOG-zorgverlener?

MBOG-zorgverleners kunnen worden ingezet voor een breed scala aan klachten, waaronder maar niet beperkt tot:

  • Chronische vermoeidheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Hormonale disbalans
  • Stress- en slaapproblemen
  • Gewichtsmanagement
  • Huidproblemen
  • Allergieën en intoleranties

Het uitgangspunt van ons vakgebied is het ondersteunen van het lichaam bij het herstellen van de natuurlijke balans, wat kan leiden tot verbetering van verschillende symptomen en algeheel welzijn.

Wanneer je als regulier zorgverlener contact met ons opneemt voor doorverwijzingen naar MBOG-experts, zorgen wij ervoor dat je patiënten worden gematcht met een geschikte MBOG-zorgverlener.

We begrijpen dat elke patiënt unieke behoeften heeft en daarom nemen we verschillende factoren in overweging om de beste match te vinden. Ten eerste kijken we naar de locatie van zowel de patiënt als de MBOG-zorgverlener, zodat de reisafstand voor je patiënt haalbaar is. Vervolgens bekijken we de specialisatie van de MBOG-expert en vergelijken we deze met de specifieke behoeften van je patiënt. Op deze manier kunnen we een match maken die zowel praktisch als inhoudelijk optimaal is voor het welzijn van je patiënt.

Door deze zorgvuldige matchingprocedure kun je erop vertrouwen dat je patiënten worden doorverwezen naar MBOG-experts die niet alleen de juiste kennis en ervaring hebben, maar ook goed aansluiten bij de individuele behoeften van je patiënt.

Het proces

Als reguliere zorgverlener is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en kennis van MBOG-zorgverleners waarnaar je je patiënten doorverwijst. Daarom willen we je graag informeren over de vereisten waaraan MBOG-experts moeten voldoen. Aan de rechterkant lees je wat de vereisten zijn en wat deze concreet betekenen.

Door te verzekeren dat MBOG-zorgverleners aan deze vereisten voldoen, kan je als regulier zorgverlener gerust zijn van de kwaliteit en deskundigheid van de professionals waarnaar je patiënten doorverwijst.

Doorverwijzing

Wij helpen je met het vinden van een match met een MBOG-zorgverlener, die past bij jouw patiënt(en). Als reguliere zorgverlener kun je vervolgens je patiënten doorverwijzen naar deze MBOG-er, op basis van hun specifieke gezondheidsbehoeften.

Intake en Evaluatie

De MBOG-expert voert een uitgebreide intake uit om de medische geschiedenis, huidige symptomen, dieet en levensstijl van de patiënt te begrijpen. Dit stelt hen in staat om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

Behandelplan

Op basis van de evaluatie stelt de MBOG-zorgverlener een behandelplan op dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Dit kan voedingsaanpassingen, supplementen, leefstijladvies en andere interventies omvatten.

Begeleiding en Ondersteuning

Gedurende het behandelproces biedt de MBOG-zorgverlener continue begeleiding en ondersteuning aan de patiënt, inclusief monitoring van de voortgang en aanpassingen aan het behandelplan indien nodig. De MBOG-expert is beschikbaar voor intercollegiaal overleg met de doorverwijzer.

Door deze gestructureerde aanpak kunnen MBOG-zorgverleners effectief samenwerken met zorgverleners om de gezondheid en het welzijn van patiënten te verbeteren.

Meer informatie?
Heb je nog vragen over het doorverwijzen naar MBOG-zorgverleners of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te ondersteunen in het bieden van de best mogelijke zorg aan jouw patiënten.
Heb je nog vragen over het doorverwijzen naar MBOG-zorgverleners of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te ondersteunen in het bieden van de best mogelijke zorg aan jouw patiënten.
Neem vandaag nog contact met ons op!

Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte match.

Let op: deel hier geen patiëntgegevens. Als jij je contactgegevens achterlaat, zullen wij snel contact met je opnemen.