MBOG Discipline

klinische Psycho Neuro Immunologie

icon shape

Klinisch PNI – 100% wetenschap + 100%verbinding

Binnen dit discipline komt grootschalig wetenschappelijk onderzoek samen met holistisch inzicht. MBOG-specialisten onderzoeken en helpen bij de geestelijke verbinding met de uiting in lichamelijke klachten. Denk aan hartritmestoornissen als gevolg van rouwverwerking. Zo zijn in de westerse wereld veel verstorende factoren die zorgen voor chronische welvaartsaandoeningen.

We kunnen dit grotendeels oplossen en zo de druk op de gezondheidszorg verminderen door samen te werken met andere gezondheidsprofessionals. Dat maakt de Psycho Neuro Immunologie (PNI) een uniek meta-discipline binnen alle medische en paramedische beroepen.

Dat is precies wat de MBOG-behandelaren je aanreiken. Dus heeft jouw klinisch PNI-therapeut of arts kennis van psychologie, neurologie en immunologie, en van evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede benadering is de PNI-behandeling vitaal maatwerk en sluit aan bij alle medische vraagstukken. De MBOG-artsen en therapeuten zijn systemische behandelaren die complexe ziektebeelden verklaren dat je de regie terugkrijgt over jouw gezondheid.

Kortom: je pakt klachten aan met voeding, aanvullende supplementen en met body & mind beweging zoals yoga, eft, emdr of ademhalingstechnieken. Stap voor stap krijg je rust in lijf en lichaam.

Deze behandelaren helpen je verder: vind hier gediplomeerde behandelaren in de kPNI

Psycho Neuro Immunologie (PNI) is de unieke meta-discipline binnen alle medische en paramedische beroepen.

Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met veel verstorende omgevingsfactoren. De chronische welvaartsaandoeningen die daaruit voortkomen leggen een grote druk op onze gezondheidszorg. Om dit op te lossen, kijken gezondheid professionals elk vanuit hun eigen specialisme naar dit gezondheidsvraagstuk. Maar als we meer willen doen dan alleen symptomen bestrijden, hebben we kennis en vaardigheden uit al deze disciplines nodig.

Dat is precies wat de MBOG specialist in PNI u aanreikt.  Onze huidige gezondheidszorg heeft namelijk behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied.

Alleen zo kunnen we de grote gezondheidsvraagstukken van onze tijd aanpakken. Uw klinisch PNI-therapeut of arts heeft daarom kennis van psychologie, neurologie en immunologie, maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen.

Door deze brede integratieve vitale benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief en sluit optimaal aan bij uw medische vraagstukken.

MBOG artsen en therapeuten in de klinische PNI zijn systemische behandelaren die in staat zijn om complexe ziektebeelden bij mensen zo te verklaren dat men opnieuw controle krijgt over zijn gezondheid.

X