MBOG Discipline

Functionele Geneeskunde

icon shape

Functionele geneeskunde – de weg naar positieve gezondheid

Gezondheid is meer dan het uitblijven van aandoeningen. MBOG-behandelaren kijken verder dan symptomen, zetten in op preventie en helpen met een maatwerkaanpak. Daarentegen is de reguliere geneeskunde gericht op acute zorg, het stellen van een diagnose en die zo snel mogelijk verhelpen.

Functionele geneeskunde houdt in dat de behandelaar kennis heeft van de oorzaak, compassie heeft voor de situatie, en inzet op een doelgerichte behandeling van deze aandoening waarbij het hele lichaamssysteem onder de loep wordt genomen. Deze aanpak is minder tijdsgebonden en dat komt ten goede van het lichaam en het effect op de lange termijn. Daar word je beter van.

Jouw behandelaar heeft jouw verhaal nodig. Om zo klachten en aandoeningen te doorgronden, en te onderzoeken welke interacties spelen tussen genetische factoren, omgevingsfactoren en leefstijlelementen.

Dit zijn de kernwaarden van functionele geneeskunde:

  • Positieve gezondheid- zoals vastgelegd door Machteld Huber: “Gezondheid is het vermogen je aan te passen en regie te houden over de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”
  • Wetenschappelijk onderbouwde behandelingen gecombineerd met het verhaal van de patiënt
  • Functionele geneeskunde integreert de kennis uit reguliere geneeskunde met complementaire geneeskunde. We kijken naar voeding, beweging en naar body-mind zaken zoals de mate van stress.
  • Inzet van specifieke onderzoeken: klinisch chemische onderzoeken van bloed en urine, onderzoek in ontlasting naar soorten darmbacteriën en onderzoek naar genetisch materiaal.

Deze behandelaren helpen je verder: vind hier uw arts in functionele geneeskunde en positieve gezondheid

 

 

X