MBOG Discipline

Epigenetica & DNA

icon shape

(Epi)genetica & DNA – de blauwdruk van het leven

In jouw DNA ligt de blauwdruk van je leven. Hierin ligt essentiële informatie opgeslagen die je helpt met meer inzicht in hoe je het beste kunt leven, eten, bewegen en hoe wij je het beste kunnen behandelen en laten herstellen van aandoeningen. De term epigenetica gebruiken we voor onderzoeksgebieden uit de biologie die nauw zijn verbonden met genetica. Dit is voor MBOG-behandelaren ook een manier om naar klachten en aandoeningen kijken en om je preventief te adviseren.

  • Inzicht in je DNA-profiel helpt je bij het verbeteren van je algehele leefstijl.
  • Inzicht in medicijngevoeligheid is. Welke geneesmiddel past het beste bij je, welke dosering is effectief? Zo voorkomen we medicatiefouten en onnodige bijwerkingen. Lees meer over het DNA paspoort.
  • Inzicht in beweging en training. Zo helpen diverse MBOG-behandelaren bijvoorbeeld topsporters met leef-, beweeg-, voeding en supplementenadvies. Op die manier helpen wij jou het beste uit sport, training, beweging of rust te halen.
  • Stel dat je weet voor welke aandoening je aanleg hebt? Daar kun je nu iets aan doen.
  • Inzicht in goede dagelijkse voeding bij bepaalde diagnoses. Mensen met ASS, ADHD, ADD of bepaalde typen diabetes hebben vaak een tekort of een overschot van bepaalde “stofjes”. Goed doseren helpt.

Tip: Check de polissen van Zorgverzekeraar ONVZ voor DNA-test vergoedingen.

Deze behandelaren helpen je verder: vind hier uw behandelaar die met DNA profielen werkt

 

X