MBOG voor zorgverleners

We streven ernaar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op orthomoleculair-biochemisch vlak, te combineren met het aanbieden van cursussen, lezingen, artikelen en workshops. Zo voorzien wij onze leden, de zorgverleners, van brede en diepgaande orthomoleculaire knowhow. Onze leden zijn minimaal op Hbo-niveau geschoold en hebben deze basis aangevuld met onafhankelijke bijscholingen op orthomoleculair en algemeen medisch gebied.

MBOG voor cliënten

MBOG zet zich in voor goede informatie voor de cliënten. Hier lees je alles over natuurlijke geneeswijzen, aandoeningen en de kwalitatieve dienstverlening van de orthomoleculaire zorgverleners. Om lichamelijke klachten blijvend en natuurlijk op te lossen:

  1. Doen we uitvoerig onderzoek
  2. Adviseren we je bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen te gebruiken
  3. Denken we met je mee in leefstijlaanpassingen
  4. Wijzen we je op specifieke voedingssupplementen

Daar is vakbekwaamheid voor nodig. En samenwerking. Zo werken wij samen aan het goed functioneren van je lichaam. Van onze leden mag je hoge kwaliteitsverwachtingen hebben en MBOG helpt de kwaliteit hoog te houden. Dit doen we vanuit complementair en holistisch wetenschappelijk onderbouwde inzichten, opleidingen, trainingen en onderzoek. Daarnaast zijn we een professioneel netwerk, organiseren we congressen en accrediteren we opleidingen.

Onze visie

Orthomoleculaire geneeskunde houdt in dat de biochemische processen in het lichaam in balans gebracht mogen worden of juist in balans moeten blijven middels een juiste voeding, een juiste leefstijl, passende beweging en zingeving en het adviseren van persoonlijke hoogkwalitatieve voedingssupplementen 

In de orthomoleculaire geneeskunde staat de kracht van de juiste voeding, een juiste leefstijl en de therapeutische werking van bepaalde hoogkwalitatieve voedingssupplementen centraal. 

Als MBOG zorgen voor een goede medische basisopleiding op tenminste hbo-niveau aangevuld met onafhankelijke opleidingen en scholingen op o.a. orthomoleculair, leefstijl, integrale, pni en algemeen medisch gebied. 

Wij hebben als doel de reguliere geneeskunde en de orthomoleculaire geneeskunde zo veel als mogelijk op elkaar af te stemmen zodat de orthomoleculaire geneeskunde complementair is aan de reguliere geneeskunde. 

Als MBOG dienen wij de Nederlandse wetgeving te kennen en veranderingen in deze te delen met onze leden.  

Het doel is dat wij als orthomoleculaire zorgverleners in de maatschappij volledig geaccepteerd worden als complementair geneeskundigen. 

Wat is orthomoleculaire geneeskunde precies?

Video afspelen
MBOG Disciplines

Een aantal van onze disciplines

Klinische Psycho Neuro Immunologie

Psycho Neuro Immunologie (PNI) is de unieke meta-discipline binnen alle medische en paramedische beroepen. Binnen de

Lees Verder

DNA-test & Epigenetica

"Het verschil tussen genetica en epigenetica kun je ook wel vergelijken met het verschil tussen het

Lees Verder

Orthomoleculaire geneeskunde

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt

Lees Verder
X