* UITVERKOCHT* Zaterdag 7 oktober 2023 congres.
Kanker, grenzen en mogelijkheden. * UITVERKOCHT *

MBOG organiseert sinds 1988 jaarlijks op de eerste zaterdag van oktober een professioneel, wetenschappelijk,  onafhankelijk congres met beurs.

Op zaterdag 7 oktober 2023 staat het congres in het teken van de diagnose kanker, grenzen en mogelijkheden.

De sprekers zullen een breed integraal spectrum belichten van regulier, integraal, over interacties, en met aanvullingen van de PNI , leefstijl- en orthomoleculaire geneeskunde.

Kanker, grenzen en mogelijkheden. Programma 7 oktober 2023, Zonheuvel te Doorn

09.00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 09.45 Opening dr. Sophie Kuizenga & Jeroen de Haas
09.45 – 10.45  dr. Danielle Verbeek, “Integrative Oncology”
10.45 – 11.15  Pauze
11.15 – 12.15  dr. Marieke Aalbers, “Best practice in de samenwerking tussen reguliere en complementaire behandeling van kanker, interacties uitgelicht”
12.15 – 13.15 Lunch
13.15 – 14.15 dr. Jacques Deneef, “Invloed van voeding op het immuunsysteem bij kanker”.
14.15 – 14.30 dr. Sophie Kuizenga & Jeroen de Haas, ‘Intermittent moment’.
14.30 – 15.30 dr. Leo Pruimboom, ”Mitochondrial Health; the universal hub of medicine”
15.30 – 16.00 Pauze
16.00 – 17.00 We are Sanctum!, Interactive ervaring.
17.00 – 18.00 Borrel

Toegankelijk voor elke geïnteresseerde zorgverlener, uitdrukkelijk ook voor niet MBOG leden.  Maak kennis met MBOG haar netwerk en het keurmerk op deze dag.

U kunt zich alleen aanmelden voor dit congres als u een medisch professional bent. Maak een afspraak met een MBOG-therapeut of arts voor uw persoonlijke vragen.

Locatie Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel Doorn

De sprekers

Internist-oncoloog Daniëlle Verbeek

“Met een gezonde leefstijl zorg je ervoor dat je immuunsysteem beter werkt en kanker minder kans heeft”. Het is haar missie om niet alleen haar patiënten, maar vooral ook andere zorgprofessionals te laten zien wat de impact is van – zelfs kleine – leefstijlveranderingen. Hiervoor is kennis nodig over de effecten van voeding, beweging, stress, ontspanning, slaap, sociale verbondenheid en zingeving op zowel fysiologische processen als kwaliteit van leven. En kennis over de onderlinge wisselwerking, zoals met het microbioom. “Het komt er in feite op neer dat je met een gezonde leefstijl ervoor zorgt dat je immuunsysteem beter werkt en kanker minder kans heeft.”

Prof. dr. Leo Pruimboom

Biochemicus, fysiotherapeut en grondlegger van de klinische psychoneuroimmunologie; Leo’s missie is om mensen te leren hoe ze op een natuurlijke manier kunnen herstellen en hun gezondheid effectiever kunnen managen. Op basis van de wetenschap achter cPNI deelt hij zijn kennis met Europese professionals in de gezondheidszorg. Op die manier wil hij een belangrijke brug slaan tussen de reguliere geneeskunde en de cPNI-wetenschap. Leo sprak op honderden congressen en zal deze dag spreken over óf kanker een metabolische ziekte is, welke markers er zijn, hoe deze te verklaren en welke preventieve en integrale behandelopties zijn er?

Apotheker dr. Marieke Aalbers

“Lifestyle”apotheker Marieke: “De rol van voeding bij ziekte en gezondheid heeft mij altijd geïntrigeerd. Tijdens mijn studie en gedurende mijn eerste jaren als apotheker, raakte mijn focus op gezondheid wat op de achtergrond, totdat een goede vriendin mij introduceerde in de orthomoleculaire geneeskunde. Dit heeft mijn blik op ziekte en gezondheid ingrijpend veranderd. In mijn benadering is de mens niet alleen een fysieke samensmelting van cellen en moleculen waarin zich allerlei stroompjes en biochemische processen afspelen, maar is er ook een verbinding met de psyche en de ziel. Met deze invalshoek en de kennis die ik heb van de reguliere geneeskunde zie ik het als mijn missie orthomoleculaire inzichten met de reguliere geneeskunde te verbinden.”

Immunoloog Dr. Jacques Deneef

Immunoloog dr. Jacques Deneef  legt uit hoe ons immuunsysteem ons eerst beschermt om daarna de kankercel te beschermen en dus van surveillance overgaat naar tolerantie (editing genoemd). Ook belicht Deneef het metabolisme van de kankercel met de nadruk op de methylatie. En hij beschrijft de therapeutische mogelijkheden van vasten, het ketogeen dieet en een intermittent ketogeen dieet.

dhr. Jeroen de Haas

Jeroen de Haas heeft naast een algemene medische scholingen, orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Jeroen de Haas  is orthomoleculair therapeut MBOG, internationaal spreker op het gebied van voeding en gezondheid en voormalig voorzitter van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde). Tevens is hij ervaringsdeskundige. Samen met Sophie zorgt hij met wat humor voor een strakke dagleiding.

Dr. Sophie Kuizenga

Sophie is holistisch arts gepromoveerd op darmproblemen. In haar praktijk combineert zij reguliere geneeskunde met o.a. orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en leefstijl. In 2020 heeft zij de opleiding Seksuologie afgerond. Zij heeft op verschillende (internationale) congressen haar onderzoeksresultaten gepresenteerd. Zij zorgt enthousiast voor een combinatie van wetenschappelijke kennis, ervaring en praktische take-home messages in haar rol als dagvoorzitter. 

Neem contact op

MBOG is maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

E-mailadres: congres2023@mbog.nl
Telefoonnummer: +31(0)653913020