Search

Cliënten

MBOG zet zich in voor goede informatie voor de cliënten. Hier lees je alles over natuurlijke 
geneeswijzen, aandoeningen en de kwalitatieve dienstverlening van de orthomoleculaire 
zorgverleners. Om lichamelijke klachten blijvend en natuurlijk op te lossen: 
 
  • Doen we uitvoerig onderzoek 
  • Adviseren we je bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen te gebruiken 
  • Denken we met je mee in leefstijlaanpassingen
  • Wijzen we je op specifieke voedingssupplementen
Daar is vakbekwaamheid voor nodig. En samenwerking. Zo werken wij samen aan het goed 
functioneren van je lichaam.  
Van onze leden mag je hoge kwaliteitsverwachtingen hebben en MBOG helpt de kwaliteit hoog te 
houden. Dit doen we vanuit complementair en holistisch wetenschappelijk onderbouwde 
inzichten, opleidingen, trainingen en onderzoek. Daarnaast zijn we een professioneel netwerk, 
organiseren we congressen en accrediteren we opleidingen.  
 
 

Is orthomoleculaire geneeskunde kwakzalverij?

Een orthomoleculaire behandelwijze is een aanvullende behandelwijze die zich idealiter eerst richt op het uitbouwen en behouden van een optimale gezondheid door betere voeding, gezonde leefstijl en sociale omgeving en het verantwoord gebruik van supplementen. De behandeling wordt door sommige conventionele deskundigen als kwakzalverij gezien en is volgens hen onnodig duur of niet zonder gevaren.

MBOG zorgverleners maken louter gebruik van wetenschappelijk ondersteunde adviezen en zijn stevig opgeleid om veilig en verantwoorde keuzes te maken met hun cliënten.

Uit een marktonderzoek door het Nederlands Instituut Voor Publieke Opinie blijkt dat 75% van de Nederlandse ondervraagden positief dacht over orthomoleculaire geneeswijzen en de betiteling “kwakzalverij” te ver vond gaan.

Waar de orthomoleculaire geneeswijze in het verleden naam maakte door het gebruik van hoge dosissen vitaminen, waar overigens een Nobelprijs voor is uitgereikt, is ze geëvolueerd naar een volwassen behandelwijze, waar steeds minder en tijdelijk supplementen worden ingezet. Opgenomen in de integratieve geneeskunde ligt de nadruk op preventie en welzijn.

De Belastingdienst stelt MBOG zorgverleners gelijk aan zorgverleners met een Wet BIG beroep. Uiteraard is Nederlandse Wet en Regelgeving van toepassing voor MBOG zorgverleners, zij houden zich aan diverse Wetten zoals Wkkgz, Wgbo, Wtza, Wegiz, Zvw, Wmo. 

U heeft geen verwijzing nodig. MBOG zorgverleners handelen vanuit een zogenaamde ‘anderhalve lijns positie’ en zijn daarmee snel en laagdrempelig toegankelijk en in staat te communiceren met uw andere zorgverleners in de eerste, tweede en derde lijnspositie.