Zoek

Zorgpremie 2024 flink omhoog

Grote prijsverschillen in zorgpremies: ruim 450 euro op jaarbasis.

Het verschil in prijs tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is maar liefst 468 euro per jaar. De a.s.r. Basisverzekering Restitutie is de duurste verzekering, daarvoor ga je 170,95 euro per maand betalen. Deze polis wordt 173,40 euro per jaar duurder. FBTO Basis is de goedkoopste verzekering, die gaat 131,95 euro kosten en stijgt ‘maar’ met 5 euro per maand. Uit berekeningen van vergelijkingssite Independer blijkt dat de premies volgend jaar met gemiddeld 9 euro stijgen per maand. Per volwassenen komt dat neer op 108 euro op jaarbasis.

“De stijgende kosten hebben onder andere te maken met het feit dat we steeds ouder worden. Er zijn dus meer mensen die een beroep doen op de gezondheidszorg. Ook de hogere lonen in de zorg, duurdere medicijnen en de steeds complexere behandelingen zorgen voor een hogere premie”, legt Mirjam Prins, expert zorgverzekeringen bij Independer uit. Daarnaast is er natuurlijk de stevige inflatie die overal in doorwerkt. Dat levert een fikse kosten stijging op in een tijd dat veel mensen al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
Ook heeft 83 procent van de Nederlanders een aanvullende zorgverzekering. Heb je die echt wel nodig? Hoe vaak ben je eigenlijk naar de fysio geweest dit jaar? Wat zou dat hebben gekost als je het zelf zou hebben betaald? Vergelijk goed en kies dan bewust wat voor jou de beste verzekering is.

Een overzicht van vergoedingen voor behandelingen bij MBOG leden in 2024 volgt z.s.m.