Zoek

Pre diabetes, wat is dat?

Prediabetes is een voorfase van diabetes type 2. In deze fase reageert je lichaam al minder goed op insuline. Daardoor heeft je lichaam meer moeite met de verwerking van bloedsuiker.

Bij prediabetes zijn de bloedsuikerwaarden al iets hoger, maar nog niet zo hoog dat je diabetes hebt. Bij prediabetes heb je ook nog niet de symptomen van diabetes, of maar een beetje. Toch kunnen je hart en bloedvaten en je ogen al schade oplopen.

Kan ik prediabetes terugdraaien?

Als prediabetes niet behandeld wordt, kan het overgaan in diabetes. Maar als je op tijd ingrijpt, kun je prediabetes terugdraaien. Dat doe je door af te vallen, gezond te eten en meer te bewegen. De bloedsuikerwaarden worden dan meestal weer normaal. 

Maak een afspraak met een mbog erkend behandelaar in jouw buurt.